Om igjen / On repeat

lørdag 19. september 2015



SIKK SAKK KARDIGAN
Ingenting er som å kunne finne frem zikkzakk-jakken jeg strikket for 2 år siden og se at den fortsatt passer! Kanskje kan Matilde finne den frem nok en gang om 30 år.
Størrelse - 4 år / Garn - Abulita Baby Merino fra Pickles

ZIG ZAG CARDI
Nothing is like digging out a caridgan knitted 2 years ago and realize it still fits. May be Matilde can dig it once again 30 years from now?
Size - 4 years / Yarn - Abulita Baby Merino by Pickles

SLEEPING BEAUTY

mandag 14. september 2015




SIKK SAKK SKJØRT 
Hun er ingen prinsesse. Hennes inderste ønske er nok at det én dag viser seg at hun faktisk er det, men på lik linje med de aller fleste andre "prinsesser" er hun en helt vanlig liten jente. Den vakreste selvsagt, og den søteste og den aller staeste jeg noensinne har møtt i hele mitt liv. Det var også på dette grunnlaget at jeg endte opp med å strikke dette skjørtet. Hun fant det i et hefte fra Sandnes Garn hos vår lokale strikkebutikk. Helt uten mammens inflytelse - æresord (da hadde det neppe vært rosa...).

Mønster fra Sandnes Garn. Knestrømpene finner du på ministrikk.no
Størrelse - 6 år / Garn -
Merinoull fra Sandnes Garn

ZIG ZAG SKIRT
My girl is not a princess, I bet her highest wish is that she actually was one, but her heritage indicates she is just a regular girl. However; She is the prettiest girl in the world according to her mother, the sweetest according to her father. And the utter most stubborn girl in the world according to them both... And that's really how I ended up knitting this pink and red zig zag skirt for her. She pointed it out herself from a picture in a local yarn shop. 

Pattern by Sandnes Garn. Knee highs available from the lovely ministrikk.no
Size - 6 years / Yarn - Merino wool by Sandnes Garn

Strikkehjelp

onsdag 9. september 2015

SOMMERFUGL I VINTERLAND

Jeg ser på de to små kroppene som sover. I hver sin trygge seng. I hver sin varme drøm. De har aldri kjent på kulde. De har aldri vært sultne. Aldri gått gatelangs i et fremmed land uten mamma, uten pappa. Aldri kjent på frykt. 

Heldigvis. 

Vi er så inderlig heldige. Så rike på kjærlighet. Denne rikdommen må vi dele på. Nå må vi gjøre det vi kan best; dele, gi, åpne armene og ta i mot.

Jeg har allerede vært med både klær og leker hos
Politiets Utlendingsenhet på Tøyen. Men høsten er over oss nå. Flyktningene går nå den nordiske vinteren i møte. De trenger ull. De trenger strikk. Nå samler jeg sammen barneklær som jeg har strikket og stikker ned til Tøyen igjen. Jeg tar også med meg garn og pinner til de som trenger å strikke for å få tankene over på noe annet en kort stund.

Vil du være med å strikke til flyktningbarna? Eller har du garn og pinner liggende? Dersom du ikke har andledning til å levere det til mottakene selv kan sende det til meg. Ta kontakt på mail: loop.knitting@gmail.com

Det finnes mange som tenker de samme tankene. Dette er noen av de som også tar i mot strikk nå (trykk på linken for å komme til de ulike sidene):
Strikk for Flyktinger 
Strikk til Flyktninger - Asker og Bærum
Ull er Gull
Solidaritetsnøster
Strikk for Syria

Tekst (på bildet): Utdrag fra "Sommerfuggel i Vinterland" av Halvdan Sivertsen