Merry Knitmas

mandag 22. desember 2014



Pattern by ministrikk.no. Yarn by pickles.no

Mini Herman

lørdag 20. desember 2014


MINI HERMAN-GENSER
Jeg ble spurt om å lage en mini versjon av Hermangenseren fra Charlott Pettersens siste bok "Strikk til Mamma & Mini". Jeg lagde raglanfellinger for å gjøre genseren ytterligere behagelig til et lite nurk. Det er rart hvor fort man glemmer hvor små babyer er.. Jeg håper den passer!

Størrelse - 0-3 mnd / Garn - Alpakka Ull fra Sandnes Garn
-
MINI HERMAN SWEATER
I was commissioned to do a mini version of the Herman Sweater from Charlott Pettersen's latest book "Strikk til Mamma & Mini". To make it more comfertable for a tiny baby I made a raglan version, but with the same colours as the original. It's funny how quick we forget how small those babies are... I hope it fits!

Size - 0-3 months / Yarn - Alpaca Wool by Sandnes Garn

En fattig trøst / Knit for the poor

søndag 7. desember 2014



STRIKK TIL DEN SOM FRYSER
Da jeg først begynte å jobbe i Oslo hadde jeg alltid med meg en varm kopp kaffe på vei til jobb. Den var ikke til meg, jeg drakk ikke kaffe. Den, og bollene i posen var til han som satt utenfor Nationalteateret i frøs. Han som av en eller annen grunn hadde havnet utenfor. Og der ute var det bitende kaldt. Min kaffekopp varmet nok bare i en svært begrenset periode av dagen hans, men forhåpentligvis varmet det noe lenger at noen i det hele tatt stoppet opp. Og gav. Kaffe. Og ikke minst tid - selv om det bare var noen ytterst få minutter. De fleste andre hastet forbi, og etter et par år hastet jeg sammen med dem. Kaffen ble redusert til et smil. Påminnelsen kom fra et noe uventet hold:

I samarbeid med Fattighuset Oslo oppfordrer CupoNation strikkeglade mennesker til å bidra med noe varmt til de som fryser. Hos Fattighuset Oslo blir det satt stor pris på ullsokker, votter og andre plagg som varmer på en kald vinterdag, og det er her strikkekampanjen "Strikk noe varmt til de som trenger det!" kommer inn. Man kan selv velge hva man ønsker å bidra med, så lenge det er noe som varmer, enten til liten eller til stor.

Mitt bidrag er Haremsbuksa i størrelse 2 år, strikket i Tweedgarn fra Pickles. Oppskriften er min egen, men du finner den i Gyldendals nye strikkebok "Strikkesidas Favoritter", der en del av inntektene fra boken tilfaller Røde Kors, Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen.
 

Blir du med og strikker? Alle bidragene kan sendes til: Fattighuset 39. 0190 Oslo
-
KNIT FOR THE COLD
I was invited by CupoNation to knit for the cold. In collaboration with Fattighuset Oslo, where the poor people of Oslo can find food and clothes, they ask people to knit for the poor. Knit what ever you like, mittens, hats and scarfs are always a hit.

I knitted Harem Pants using Tweedgarn by Pickles. using my own pattern which is published in Gyldendal's new book "Strikkesidas Favoritter".

X-MAS GIVE AWAY

onsdag 3. desember 2014




GIVE AWAY
For å komme i riktig god julestemning vil LOOP sammen med Sandnes Garn gi bort en liten julegave til én av dere. Gaven består av Sandnes Garn sitt nydelige babyheftet "Lun Start" med inspirerende vintagestrikk, samt 400 g Lanet Babyull i Sandnes Garns nyeste farge Støvet Petrol. Akkurat nok til Bino-settet på første bildet i posten. 
FOR Å VINNE MÅ MAN GJØRE FØLGENDE:

• Følg både LOOP og Sandnes Garn på Instagram og Facebook.
• Del inlegget på din instagram- og Facebook-konto
Vinneren trekkes søndag 10. desember. LYKKE TIL!
-
GIVE AWAY
I'm giving away yarn and a booklet of knitting pattern together with Sandnes Garn. Unfortnutaly this time around it's for Norwegians readers only..