Bestemors ruter / Granny squares

fredag 30. august 2013




HEKLET VOGNTEPPE
Et klassisk teppe med bestemorsruter, men i muligens noe utradisjonelle farger. Paletten er satt sammen slik at det passer både gutt og jente. Til tross for garnkvalitetens utrolig fine tråd er teppet ganske tungt, noe som gjør at det legger seg stødig og fint over vognposen. 


Størrelse - 61 x 73 cm / Garn - Mini Alpakka fra Sandnes Garn

-
CROCHETED BLANKET
A classic blanket with a slightly untraditional colour combination. The palet is put together to match both little boys and little girls.

Size - 61 x 73 cm / Yarn - Mini Alpaca by Sandnes Garn

Antonettes kjole / Antonette's dress

tirsdag 27. august 2013


KJOLE MED RUNDFELLING
Da min farmor døde lå det fem nøster igjen i garnkurven hennes. Kvaliteten var langt fra eksklusiv, men for meg er det det fineste garnet jeg noen gang har fått. Fra Antonettes garn ble det Antonettes kjole. De er navnesøstre de to, med en aldersforskjell på nesten 100 år.

Kjolen ligger spesielt fint over skuldene takket være det runde bærestykket. Mønsteret er ett av svigermors gamle mønster fra lofet, men som faktisk er blitt relansert av Sandnes Garn nå i ettertid.


Størrelse - 6-12 mnd / Garn - Mor Aase

-
ROUND YOKE DRESS
When my nan died she left five skeins of yarn behind. Not the best of qualities perhaps, but the finest yarn I ever owned. Antonette's yarn turned into Antonette's dress. There is almost a hundred years between the two name sisters.

The pattern is from my mother-in-law's attic, but has been relaunched by Sandnes Garn just a couple of years back.

Size - 6-12 months / Yarn - Mor Aase

Lun høst / Snuggly autumn

søndag 25. august 2013





ENKEL HALS
En lun, tykk hals strikket i dobbelt garn, noe som gjør den ekstra stødig. På kalde dager kan man stikke hele nesen nedi denne å være varm og god hele veien til barnehagen. 


Størrelse - 2-6 år / Garn - Diverse
rester
-
SIMPLE NECK WARMER
A snuggly, warm neck warmer knitted with two threads to make it extra thick for extra cold days. Stay warm all the way to kindergarden.

Size - 2-6 years / Yarn - Scraps

Nytt skudd på stammen

fredag 23. august 2013




HENTESETT MED VAFFELMØNSTER
Da en ny verdensborger tok til å spire var det intet annet å gjøre enn å ta fatt på hentesettet først som sist. Settet består av en overall med praktisk åpning mellom bena, jakke, lue og sokker/votter. Det dekorative vaffelmønsteret og den noe utradisjonelle fargekombinasjonen er strikket i 100% babyull, noe som gav lillebror en myk start på livet.


Størrelse - 0-3 mnd / Garn - Lanett Babyull fra Sandnes Garn

Bestefars gutt / Grandpa's boy

onsdag 21. august 2013


MORFARTRØJE
Denne jakken er strikket slik at den er elastisk i bredden, noe som gjør at den passer barnet lenge. Ermene er også strikket ekstra lange slik at plagget nærmest vokser med barnet. En klassiker.

Oppskriften er fra Babystrik på Pinde 3 av Lene Holme Samsøe. Jeg har valgt et litt tykkere garn enn det oppskriften anbefaler, noe som gjør den tett og fin, og ikke minst varm til minstemann.


Størrelse - 0-3 mnd / Garn - Baby Merino fra Pickles

-
CLASSIC JACKET
This jacket is knitted with fake brioche stitches and slightly longer sleeves. The result is an elastic jacket that will fit the baby a long time.

The pattern is from Lene Holme Samsøe's book; Babystrik på Pinde 3.

Size - 0-3 months / Yarn - Baby Merino by Pickles

Høstblader

mandag 19. august 2013

 

BELLA BABY TUNIKA OG TØFLER 
Tunikaens A-fasong gir god bevegelighet, og åpningen i nakken gjør den enkel å få over hodet på en liten tulle. Denne er stødig i strikket og fargekombinasjoen gul og grå er en personlig favoritt! Med matchende tøfler som tilbehør blir dette et lunt sett til høstbarnet på tre måneder.

Babystrik på Pinde 3 er et fantastisk oppskriftshefte laget av Lene Holme Samsøe. Med tunikaoppskriften som utgangspunkt kan man strikke en jakke, kjole, topp eller bolero. Ettersom man strikker den ovenfra og ned kan man tilpasse lengden etterhvert.


Størrelse - 3-6 mnd / Garn - Abulita 3-tråds tynn Merino - fra Pickles

Design by mistake







PERLEKJOLEN
Jeg har hentet oppskriften fra boken Strikk til Nøstebarn av Kathrine Gregersen. Garnet er av den alle mykeste kvalitet, og tanken var at den skulle egne seg som bruksplagg til barnehagestart. Det jeg ikke tenkte på da, men som jeg vet alt for godt nå, var at en kritthvit kjole egner seg svært dårlig i barnehagen.. Etter første gangs bruk måtte den vaskes! Mine husmorsskills ble avslørt i dét den kom ut av vaskemaskinen; kjolen var krympet til mindre enn halv størrelse...

I utgangspunktet var dette en kjole i størrelse 9 - 12 mnd. Nå vil jeg si den passer perfekt til et nyfødt vinterbarn.



Størrelse - 1-2 år / Garn - Sublime Baby cashemere merino silk dk

Arvestykket / The heirloom

søndag 18. august 2013




OLDEMORS FINKÅPE
Det er mormor som har strikket kåpen. Hun strikket den til meg, sitt siste barnebarn, for over 30 år siden. Den manglet bare knapper da jeg kom til verden. Det var en smal sak for mamma å sy i tre knapper, men for en nybakt mor ble det kanskje hakket for mye å tenke på. Da jeg selv gikk å sang på siste verset av min første graviditet fikk jeg den ubrukte jakken på den betingelsen at jeg sydde i knappene. 

Jeg kan altså på ingen måte ta på meg æren for denne staslige kåpen, men inspirasjonen til å strikke kommer fra nettopp disse to damene; mamma og mormor. Lillemor brukte denne fra hun var ett år og helt til våren før hun fylte tre. Den er strikket med dobbel tråd, noe som gjør den usedvanlig stødig og ikke minst varm og god.

Størrelse - 1-2 år / Garn - Dobbel ulltråd
-
GREAT GRANDMOTHER'S SUNDAY COAT
My nan made this coat. She made it for me, her last grand child, for more than 30 years ago. This is were my inspiration to knit comes from. My girl was able to use this coat from she was one till she turned three years of age. It is knitted with two threads which makes it extra warm and comfy.

Size - 1-2 years / Yarn - Unknown wool yarn